Single Article

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Placeholder Image
  • Placeholder Image
  • Placeholder Image
  • Placeholder Image
  • Placeholder Image

Bebis Hotel

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Κουτσουπιά είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός της Μελίβοιας, ένα χωριό που βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Κισσάβου και πήρε το όνομά του από την αρχαία σημαντική πόλη της Θεσσαλίας, Μελίβοια, η οποία άκμασε επί της βασιλείας του Φιλοκτήτη, παρήγαγε εκλεκτό κρασί και εξήγαγε σε όλο τον γνωστό τότε κόσμο. Ο Φιλοκτήτης ήταν φίλος του μυθικού Ηρακλή, ο οποίος του χάρισε τα δηλητηριώδη βέλη και το τόξο του, συμμετείχε στον Τρωικό Πόλεμο με 7 πλοία και ως μέλος του Δούρειου Ίππου, σκοτώνει, με τα βέλη του Ηρακλή, τον Πάρη, δίνοντας το έναυσμα για την νίκη των Αχαιών.
Το κύριο χαρακτηριστικό της Κουτσουπιάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής , είναι ο συνδυασμός του βουνού με την θάλασσα, με τα δέντρα να σκεπάζουν τις παραλίες και τα κύματα να χτυπάνε τα βράχια. Μπορείτε να ανακαλύψετε μικρές και ξεχασμένες από τον χρόνο παραλίες ή να χαλαρώσετε στις οργανωμένες ακτές, να περπατήσετε και να κάνετε βόλτα με το ποδήλατο μέσα στο βουνό και στη φύση και να επισκεφτείτε τις μονές του 11ου έως 14ου αιώνα, που βρίσκονται διάσπαρτες στις πλαγιές του Κισσάβου, γνωστό και ως ‘Όρος των Κελλίων’.

Με τα πόδια και το ποδήλατο
Μπορείτε να απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες της Κουτσουπιάς, με υπέροχη αμμουδιά από μικρά βότσαλα και χρυσή άμμο, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, να περπατήσετε στα μονοπάτια που διασχίζουν το βουνό και να θαυμάσετε την άγρια και πυκνή βλάστηση και τον καταρράκτη της Κουτσουπιάς. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το αλιευτικό καταφύγιο, όπου κάθε πρωί βγαίνουν τα καΐκια με φρέσκα ψάρια. Ακριβώς πριν το λιμάνι θα δείτε την μονή της Μονόπετρας, η οποία χρονολογείται στον 11° αιώνα. Σε απόσταση 2 χλμ. βόρεια της Κουτσουπιάς βρίσκεται το Κόκκινο Νερό, όπου έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου νερού, να το πιείτε ή και να βουτήξετε στις τεχνητές μικρές πισίνες, που πηγάζει μέσα στο χωριό. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τις «κολυμπήθρες», που βρίσκονται έξω από το χωριό, φυσικές τρύπες μέσα στους βράχους, μέσα στις οποίες τρέχει φυσικό κρύο νερό. Επίσης μπορείτε να δείτε από κοντά δύο ναούς του 12ου αιώνα, οι οποίοι βρίσκονται εντός του χωριού και το κάστρο του Κόκκινου Νερού, που σκεπάζει το χωριό.
Νότια, στο ένα χιλιόμετρο, βρίσκεται ο οικισμός της Παλιουριάς. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην θάλασσα και να απολαύσετε την παραλία 500 μέτρων, με άμμο και μικρά βότσαλα, που την σκεπάζουν τα πλατάνια.

Με αυτοκίνητο
Βόρεια του οικισμού, σε απόσταση 25 χλμ. βρίσκεται η κοιλάδα των Τεμπών. Επισκεφτείτε την Αγία Παρασκευή, ανεβείτε στα Αμπελάκια για να δείτε το παραδοσιακό χωριό όπου ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός παγκοσμίως και επισκεφτείτε το οινοποιείο Ντούγκου στην Ιτέα και να απολαύσετε το υπέροχο κρασί από 7 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούν δίπλα στο οινοποιείο. Νότια της Κουτσουπιάς και σε απόσταση 10 χλμ. βρίσκεται η Βελίκα, η Σωτηρίτσα και ο Αγιόκαμπος, τρία παραθαλάσσια χωριά, κολλητά το ένα στο άλλο με κοινό τους χαρακτηριστικό την συνεχόμενη παραλία 14ων χιλιομέτρων. Στο τέλος αυτής της παραλίας βρίσκεται το βασιλικό δάσος του Πολυδενδρίου. Πρώην βασιλικό κτήμα, ανοικτό για όλο τον κόσμο, ιδανικό για ήρεμο περίπατο μέσα στο δάσος, με πλούσια ποικιλία σε χλωρίδα. Στην Βελίκα μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο της αρχαίας Μελίβοιας και να απολαύσετε την θέα αλλά και το υπέροχο μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κάστρο. Στην πλαγιά, πάνω από την Βελίκα και σε απόσταση μόλις 8 χλμ. , βρίσκεται το χωριό της Μελίβοιας (ή Μελιβοίας). Είναι χτισμένο σε ύψος 450 μ. και έχει απίστευτη θέα στο Αιγαίο.

Οργανωμένα
Σε συνεργασία με το ξενοδοχείο μας και την Olympus Adventure , μπορείτε να επισκεφτείτε το φαράγγι της Καλυψώς για αναρρίχηση, που βρίσκεται στο Κόκκινο Νερό, να διασχίσετε τον Πηνειό με βάρκες ή κάνοντας rafting & canoeing και να καταλήξετε στο Δέλτα του Πηνειού, να ανεβείτε στην κορυφή του Κισσάβου και του Ολύμπου, να περπατήσετε στα μονοπάτια που ενώνουν τα χωριά της Μελίβοιας και της Σκήτης με την παραλία, να κάνετε βόλτα με σκάφος και να θαυμάσετε όλη την περιοχή μέσα από την θάλασσα και να βουτήξετε στις σπηλιές στο Βένετο.